“Meštri o’ tehnike” i udruga “Autizam 365” proveli tehničke aktivnosti i brodomodelarstva i 3D crtanja

U utorak, 17.10.2023., u prostorijama ZTK grada Splita održala se tehnička radionica koju je provela Udruga tehničke kulture “Meštri o’ tehnike” u suradnji s Udrugom “Autizam 365”. Tehnička radionica je provedena kao dio programa “Tehničkom kulturom kroz Split” kojeg provodi Udruga tehničke kulture “Meštri o’ tehnike”, a podrazumijevala je vještine korištenja 3D olovki te jednostavne brodomodelarske elemente. 

Radionicu je vodio učitelj tehničke kulture Ante Milić, a sudjelovala su djeca s autizmom, zajedno s majkama koje su članice Udruge “Autizam 365” te su zajedničkim snagama uživali u stjecanju tehničkih vještina. Djeca su 3D olovkama izradila razne tehničke tvorevine te smo tako dobili i neke ogrlice s motivom srca i ostalim lijepim motivima. Pojedina su djeca pokušala napraviti i mornarski čvor osmicu, a kao dodatni dio brodomodelarskih sadržaja izrađivali smo jednostavne modele brodova koji su pogonjeni uz pomoć vode.

Hvala Eni Poklepović iz Udruge “Autizam 365” na koordinaciji i cijeloj dragoj ekipi iz Udruge na sudjelovanju u tehničkim aktivnostima. Ostaju predivne uspomene na ovu radionicu te željno iščekujemo nove zajedničke tehničke trenutke. – poručili su iz Udruge. 

POSLJEDNJE DODANO: