Perasović: Ne očekujem nimalo lagan posao protiv Novgoroda

Košarkaši Valencije u utorak 1. travnja na svom parketu čekaju Nižnji Novgorod u prvom susretu polufinala Eurocupa. Velimir Perasović pun respekta dočekuje rusku momčad…

Iako Valencia bolje kotira i u susret protiv Nižnji Novgoroda ulazi kao favorit, Velimir Perasović prema običaju spušta loptu na zemlju. Hrvatski stručnjak tvrdi kako Rusi zaslužuju sav respekt i ne očekuje nimalo lagan posao.

– Nižnji Novgorod zaslužuje sav naš respekt. Govorimo o momčadi koja je izbacila vrlo jake sastave u dosadašnjem dijelu sezone. Naš protivnik ima odličnu struku i kvalitetne igrače i ne pada nam na pamet podcijeniti ga – rekao je Perasović u najavi dvoboja.

Poseban problem za Valenciju bit će visina postave Novgoroda.

– Vrlo su visoki, posebno na pozicijama dva i tri, a na centru im je i 217 centimetara visoki Primož Brezec. To je momčad koja ima vrlo kvalitetne mlade ruske igrače koji s klupe daju dodatni impuls – dodaje Perasović.

U odnosu na nekoliko prošlih utakmica, Valencia se polako kompletirala i ozlijeđeni igrači su se vratili na parket.

– Lučić i Aguilar tek hvataju pravi priključak i još uvijek nisu potpuno spremni, ali svakako će nam dobro doći u rotaciji.

Prvi susret ova dva protivnika igra se u Španjolskoj 1. travnja od 20:45 sati, a uzvrat je tjedan dana kasnije u Novgorodu.

POSLJEDNJE DODANO: