Prošao s uvjetnom kaznom: Splićanin opljačkao majčin sef

Dvadesetpetogodišnji Splićanin Boris Š. osuđen je na splitskom Općinskom sudu na godinu i tri mjeseca zatvora s rokom kušnje od tri godine. Dakle, u zatvor neće ukoliko u sljedeće tri godine ne počini neko kazneno djelo. 

Boris je na sudu završio zbog računalne prijevare i teške krađe odnosno pljačke majčinog sefa iz bakinog stana u Getaldićevoj ulici; on je 19. svibnja prošle godine iskoristio bakino izbivanje, preskočio tri metra visoku ogradu i upao u stan. Tada je ključem od toaleta otključao majčinu sobu koja tu živi sa izvanbračnim suprugom, te ranije mu poznatim PIN-om otključao sef i “maznuo” 1750 eura, te kartice sa pripadajućim PIN-ovima. Kroz popodne je sa kartica na bankomatu u totalu podigao 6500 kuna. 

U obrazloženju presude sutkinja Višnja Strinić je navela kako će se uvjetnom kaznom ostvariti specijalna prevencija, te kako je primjerena događaju obzirom da je Boris sve priznao i pokajao se (šest mjeseci je proveo u zajednici “Susret” za liječenje ovisnika), a usto nije nikad bio osuđivan. No, dužan je majci vratiti ukradeno, te logično, podmiriti troškove postupka. 

Iako, barem zasad, neće u zatvor 25-godišnjem Splićaninu je određena i sigurnosna mjera, također trogodišnja, obaveznog liječenja od ovisnosti o kocki. Upravo ga je zagriženost u kockanje nagnala da opljačka vlastitu majku…

POSLJEDNJE DODANO: