Lidija Bekavac ni danas nema odgovor na stanje gradske blagajne na dan odlaska i dolaska Puljka

Dvije sjednice Lidija Bekavac iz HGS-a ponavljala je isto vijećnićko pitanje, a ni danas nije dobila odgovarajući odgovor na pitanje o primopredajnim zapisnicima koje je gradonačelnik Ivica Puljak predao i preuzeo od Mirne Veže koja je bila povjerenica Grada imenovana od strane Vlade nakon što je Split ostao obezglavljen.

– Školovan gradonačelnik ne odgovora na pitanja, a pisanim putem odgovara na ono što ga se ne pita. Pitala sam stanje nakon primopredaje vlasti, ali nisam dobila odgovor – rekla je.

Ostalo je visjeti u zraku što je pisalo u zapisnicima. Minus od 18 milijuna kuna 7. travnja, 5 milijuna 11. srpnja ili što drugo.

– Bolje je kad vas nema nego kad vas ima – ustvrdila je na prošlom zasjedanju.

Na njezino pitanje pisano je odgovorila pročelnica za financije Olenka Dadić, ali s podacima za datume koje nije tražila. Napisala je kako je 11. travnja stanje žiro i deviznog računa Grada bilo u minusu 5,2 milijuna kuna, a 6. rujna u plusu 28,3 milijuna. Zajedno s izvlaštenjima i podračunima za EU projekta 11. travnja su iznosili 49.5 milijuna kuna, a 6. rujna 80 milijuna.

Imala je još za reći…


– 
U Upravnom odjelu za urbanizam četvero je ljudi dalo otkaz, a troje je pod suspenzijom. Preko 1700 predmeta čeka građevinsku dozvolu. Novca nema jer sve u Gradu stoji. Postojeći kadar ne može adekvatno pratiti te zahtjeve jer ih nema dovoljno, a natječaj nije uspješno dovršen. Radi se o visoko plaćenoj struci – dodala je.

Puljak će odgovoriti, znate već – pisanim putem.

POSLJEDNJE DODANO: