Nove epizode “Game of Thrones” od 7. travnja, glumci oduševljeni Splitom i Dalmacijom (VIDEO)

Treća sezona mega popularnog HBO-ovog serijala “Igra prijestolja” počinje se premijerno emitirati od 7. travnja. Velik dio snimao se u Dalmaciji, najviše na splitskom i dubrovačkom području, a na snimanju su bili angažirani brojni statisti iz Hrvatske, ali i domaće snimateljske ekipe. Snimanje ove serije u Dubrovniku ranijih godina već gradu pod Srđem donijeli dodatnu popularnost, a za očekivati je da će i mnogi ljubitelji ove serije nakon emitiranja 3. sezone posjetiti i Split. Na splitskom području scene su se snimale u Dioklecijanovoj palači, na kliškoj tvrđavi, na zatvorenom kamenolomu u Žrnovnici i uz mlinicu na rijeci Žrnovnici. 

HBO Adria je na svojim stranicama objavio trailer u kojem brojni glumci treće sezone serije komentiraju snimanje u Hrvatskoj. Njihove reakcije redom su izvrne. 

Emilia Clarke, koja u serji glumi popularnu Daenerys, pohvalila je ljepotu Dubrovnika, ali je rekla da je snimanje u Splitu bilo možda i ljepše!

Autor “Igre prijestolja” George R.R. Martin najavio je prije nekoliko dana kako bi se uspješan televizijski projekt mogao uskoro pretvoriti u filmsku franšizu. 

A kako se Split i okolica uklopila u nove epizode ove gledane serije, doznat će se uskoro.
Tekst i foto: RADE POPADIĆ

POSLJEDNJE DODANO: