Šuta: “U Splitu se dogodila prevara, nisu sva djeca upisana u vrtiće”

Predsjednik splitskog HDZ-a, Tomislav Šuta komentirao je ovogodišnje upise u dječje vrtiće u Splitu. Prozvao je splitskog gradonačelnika, utvrdivši da se u Splitu dogodila prevara i da sva djeca nisu upisana kako je bilo obećano. 
Njegovo priopćenje prenosimo u nastavku:
– Premda Ivica Puljak nije objavio službene podatke o upisima u vrtiće, jasno je da se u Splitu dogodila prevara i da sva djeca nisu upisana kako je obećao u nekoliko navrata, unatoč širenju grupa i kršenju pedagoškog standarda.
Zbog manjeg broja djece upisane u škole ove, a i prethodnih godina, oslobodio se određen prostor koji bi se mogao koristiti za vrtićke skupine, što bi istovremeno oslobodilo  kapacitete za jasličke skupine u vrtićima. Tako bi se dobio novi prostor za upis djece koja su ostala bez vrtića i jaslica. Ovakav model već postoji u praksi u ostalim dijelovima Lijepe Naše i zaista nema smisla da se ne iskoristi prilika boljom koordinacijom između škola, vrtića i grada Splita kao vlasnika, a kako djeca ne bila ostala neupisana. 
Ako je Ivica Puljak mogao prodavati maglu djeci po vrtićima i školama gradeći političku karijeru, neka se sada za iste i pobrine!
Također, svim učenicima, učiteljima i roditeljima želim uspješnu novuškolsku godinu! – navodi Šuta.

POSLJEDNJE DODANO: