Lešo bakalar po bakinom receptu

Glavno jelo za Badnjak je bakalar.
Donosimo vam najjednostavniji i brzi recept za bakalar s kojim će se zasladiti svi ukućani.

Bakalar je prije kuhanja važno dobro potpopiti u vodi.

Kako se topi bakalar?

Minimalno četiri dana topiti u hladnoj vodi s tim da se voda mijenja dva puta na dan. Poslje topljenja dolazi struganje ljusaka s bakalara.
Nakon toga, bakalar se izreže na polovicu poprečno i složi se u veliki lonac i kuha se.
Kuha se oko sat vremena, a

u vodu se dodaje:
 mrkva, celer i kapula te se voda lagano posoli.

Poslije kuhanja očisti se od kostiju i iskomada se na sitno.

Priprema:
Luk
Peršin
Krumpiri na ploške

U lonac:
Red krumpira, red bakalara, peršin, luk

Ponovno ponoviti postupak sve do vrha lonca.
Kada se sve složi u lonac zalije se maslinovim uljem i tekućinom u kojoj se kuhao bakalar i začini po ukusu. Kuha se dok krumpir bude gotov.

Dobar tek!

POSLJEDNJE DODANO: