Završno odbrojavanje: Najbolji europski vaterpolo zaronio u Spaladium Arenu

U fantastičnom vaterpolskom ambijentu Spaladium Arene, danas je održana najavna konferencija za medije povodom nadolazećeg Europskog prvenstva koje će se igrati od 27. kolovoza do 10. rujna  2022. godine. Konferenciji su nazočili: Marco Birri, direktor operacija LEN – a (Operations Manager), Miloš  Mračević, član LEN Ureda, Renato Živković, glavni tajnik Hrvatskog vaterpolskog saveza i izvršni direktor  Europskog prvenstva, zatim Ivica Tucak, izbornik hrvatske muške seniorske reprezentacije, Aljoša Kunac,  izbornik hrvatske ženske seniorske reprezentacije, Dejan Savić, izbornik srpske muške seniorske  reprezentacije. Igrački kadar i ženski dio natjecanja koji počinje već sutra, predstavile su kapetanica hrvatskih  seniorki Ivana Butić te Anni Espar i Ester Laura, španjolske reprezentativke. 

– Nekoliko puta sam bio ovdje u Areni i mogu reći da mi sada izgleda ljepše nego prije. Također, ne bih  imao ništa protiv da zauvijek ostane bazen u njoj i da se uvijek ovdje igra. Svi se radujemo novom  natjecanju i jedva čekamo glavne uloge prepustiti vaterpolisticama i vaterpolistima, ali u uvodu vas sve  pozdravljam u ime LEN-e, zahvaljujem HVS-u na svemu što su napravili da ovo bude jedno od najboljih  europskh prvenstava ikad organizirano te Vladi RH bez čije pomoći ovo ne bi mogli organizirati, kao i  Gradu Splitu od kojeg očekujem da bude dobar domaćin. – poručio je Miloš Mračević. 

– Prije četiri godine kad smo dobili organizaciju prvenstva, a poznavajući snagu Upravnog odbora HVS a, bio sam uvjeren da ćemo ga organizirati na visokoj razini. Onda se dogodio cijeli niz događaja koji su  nam otežali posao. Usprkos svemu, bili smo mirni, rješavali smo probleme da bi zadnjih šest mjeseci  intenzivno radili na samoj organizaciji. Hvala svima koji su sudjelovali u organizaciji ovog natjecanja, 28  zemalja, 92 utakmice. Hvala Vladi na čelu s premijerom Plenkovićem, Hrvatskom olimpijskom odboru,  Ministarstvu turizma i sporta, Gradu Splitu, županiji Splitsko-dalmatinskoj i našim sponzorima uz koje smo ovu priču jedino i mogli zaokružiti. Nadam se da ćemo svi uživati u vrhunskom vaterpolu, i u  popratnim događanjima. – zaključio je Renato Živković, dan uoči početka 35. Europskog prvenstva u vaterpolu. 

Što drugo poručiti nego još jedan poziv da zaronite u Spaladium Arenu. Sve informacije o Europskom prvenstvu  su dostupne ovdje.

POSLJEDNJE DODANO: