Prvi međunarodni studij gastronomije u Splitu

Planirate li otvoriti
svoj restoran ili pak unaprijediti poslovanje postojećeg? Uvijek ste
željeli ići dalje, ali nije bilo mogućnosti?

Za vođenje uspješnog
restorana ili odjela hrane i pića, za upravljanje gastronomskom
ponudom nije dovoljno znati pripremati odlična jela, već je
potrebno imati i menadžerska znanja, kako bi se gastronomskom
ponudom moglo upravljati na adekvatan način. Kako osmisliti novi
menu, upravljati osobljem u kuhinji, procesom nabave hrane te
dekorirati jela samo je mali dio kreativnog procesa koji spada pod
domenu kuhinjskog menadžmenta, a kojeg često ni sami nismo svjesni.

Upravo ova menadžerska
znanja i vještine mogu značiti razliku između uspješnog i
neuspješnog ugostiteljskog objekta. Zato studij Gastronomije na
Visokoj školi Aspira uči studente kako stvarati, ali i kako
upravljati stvorenim. Na studiju je naglasak stavljen na praksu,
stoga studenti, osim praktične nastave u praktikumu na prve dvije
godine studija, na trećoj godini imaju cijeli jedan semestar
posvećen isključivo stručnoj praksi. Također, na posljednjoj
godini studija studenti odlaze na studijsko gastro putovanje u
Italiju gdje u prestižnom i nagrađivanom restoranu uče od
vrhunskih stručnjaka.

Zato studij
Gastronomije na Visokoj školi Aspira uči studente kako stvarati,
ali i kako upravljati stvorenim. Kroz modernu nastavu i aktivni rad
studenti će vježbati i učiti od uglednih svjetskih šefova, među
kojima su i nositelji Michelinove zvjezdice Vicenzo Guarino i Silvio
Battistoni te osnivačica i urednica američkog časopisa
Gastronomica Darra Goldstein. Praksa se izvodi u najboljim hrvatskim
te međunarodnim restoranima gdje studenti stječu konkretna znanja i
vještine primjenjive na tržištu rada. Također, studenti će kroz
modernu nastavu aktivno raditi, vježbati i učiti od mnogih
hrvatskih glednih chefova, među kojima su Andrej Barbieri, Nikola
Eterović, Denis Galić, Dino Galvagno, Mate Janković, Antun
Nišević, Michael Noß, Branko Ognjenović, Ivan Pažanin, Zdravko
Perić, Braco Sanjin, Zdravko Tomšić, Denis Zembo, Hrvoje Zirojević
itd. Također, učiti će i od nagrađivanih sommeliera poput Siniše
Koceića i Željka Bročilovića Carlosa, barmena Jure Vojkovića,
bariste Tomislava Mrdeže, slastičarke Marije Gudelj te Tonća Drlje
koji će ih upoznati sa suvremenim trendovima u posluživanju.
Studenti imaju i mogućnost nakon završetka studija i stjecanja
diplome prvostupnika međunarodnog menadžmenta u gastronomiji
nastaviti studij na Culinary Art Academy Switzerland i u samo dva
dodatna semestra nastave i stručnu praksu steći i švicarsku
diplomu.

Predstavljanje
međunarodnog studija Gastronomije će se održati u srijedu
14. rujna u 11:00 sati u splitskom hotelu Park
,
gdje će nakon svečanosti biti organiziran okrugli stol na temu:
„Važnost visokoškolskog obrazovanja za ugostiteljska zanimanja“
te cooking show sa Aspirinom studentima mentorima Hrvojem
Zirojevićem, Bracom Sanjinom i Michael Knoβom. Podršku svečanosti
će pružiti i ostali chefovi mentori. Svoje umijeće će pokazati i
sommelieri Siniša Koceić i Željko Bročilović Carlos, barmen Jure
Vojković te slastičarka Marija Gudelj.

Radi
ograničenog broja mjesta, svoj dolazak je potrebno potvrditi na
[email protected] .

Više
o studiju potražite na : www.studij-gastronomije.com

POSLJEDNJE DODANO: