Nakon pobjede nad Zadrom Tudor produljio ugovor do 2016. godine: Počašćen sam! (FOTO)

Nakon pobjede protiv Zadra, u press salon se u pratnji trenera Igora Tudora pojavio i predsjednik “bijelih”, Marin Brbić koji je priopćio ono što su svi (željno) iščekivali. 

– S velikim zadovoljstvom moramo reći da smo produžili sa trenerom i njegovim stožerom (Jurica Vučko i Hari Vukas nap.a.) za još dvije godine dakle do 30. lipnja 2016. godine. Još smo danas sve dogovorili, sada smo nakon utakmice obavili i taj formalni čin. Izuzetno smo zadovoljni radom trenera i vjerujemo da ćemo s njim napraviti dobre rezultate i u budućnosti nešto osvojiti – kazao je Brbić. 

Ovim činom “bijeli” su nakon 11 sezona dočekali trenera koji će se na klupi zadržati čitavu sezonu. – Uvijek sam imao jednaka razmišljanja, svaki dan sam usredotočen na rad kao da ću biti ovdje 10 godina. Sretan sam i ponosan što sam trener Hajduka, a sve sam ovo prilično emotivno doživio. Počašćen sam što mogu biti trener nečega što je za mene od malih nogu… – nije mogao do kraja izgovoriti Igor Tudor koji je zajecao i u suzama, praćen pljeskom novinara, napustio press salon… 

“Zasluženo smo pobijedili Zadrane, već se okrećemo Rijeci” 

Slavljem protiv Zadra (3:1), Hajduk je stigao do petnaeste prvenstvene pobjede. – Dominirali smo cijelu utakmicu i mislim zasluženo pobijedili, no okrećemo se odmah Rijeci, iduća je utakmica u nedjelju i to je to – brzinski je razradio trener Igor Tudor, te prokomentirao Maglicu. – Uvijek mi je drago kad napadači zabiju golove i to je poticajno jer njihov trud koji rade na terenu, jer ako ne daju gol ne valoriziraju se jednako, to im je važno za psihu. Iluridze se vratio u pravom svjetlu, u Timi smo danas dobili jedno pravo pojačanje i to me sve veseli. No, i dalje mislim da moramo raditi na nekim stvarima koje nisu dobre, i dalje su neki važni naši igrači van forme i naš cilj je podići te igrače na nivo koji oni po svojim kvalitetama imaju. O imenima neću govoriti – dodao je Tudor. 

– Danas smo djelovali čvrsto, Zadar je za razliku od prošle utakmice na Poljudu bio mnogo manje opasan, niti u jednom trenutku nije bila upitna naša pobjeda iako imaju opasne igrače prema naprijed, no rekao bih da je bila dobra igra naše zadnje trojke. 

Sljedeće nedjelje (stigla je potvrda kako se igra u 15 sati) na Kantridi se igra Jadranaski derbi. – Devet je dana ostalo do Rijeke, dobro nam je to došlo. Spremamo se tamo za jednu pravu utakmicu u punom sastavu, jedva je čekamo igrači i ja. Ova utakmica praktički nije ni završila, a ja jedva čekam ovu drugu – završio je trener “bijelih”. 

Nakon poraza na Poljudu, trener Zadra Ferdo Milin je rezimirao viđeno. – Dobra utakmica, Hajduk je zasluženo dobio, ali se ne mogu oteti dojmu da smo kod 2:1 imali blagu kontrolu i mogli napraviti nešto više. Čestitam svojim igračima što smo igrali nogomet, nismo se zatvorili jer nisam htio ratničku utakmicu budući da imamo taj fond bodova. Nisam zadovoljan rezultatom ali zadovoljan sam nekim igračima i nekim dijelovima utakmice – kazao je Milin pa objasnio na koje je to igrače mislio. – Oršulić, dva napadača Tadić i Ivančić, zatim je Weitzer unio živost svojim ulaskom, Matković je obranio penal, no golove smo primili iz individualnih grešaka – dodao je trener Zadra. 

Obzirom kako je njegova momčad sigurna od ispadanja, planira li se već iduća sezona? – Ja ću možda biti malo brutalan i iskren, ali ne možete u besparici tražiti igrače za novu sezonu. Zadar, Hajduk, Belupo, Dragovoljac, Osijek…klubovi koji se bore sa financijama, teško je bilo što planirati za iduću sezonu – odgovorio je Milin kojeg “bijeli” nisu danas iznenadili. – Znao sam da će igrati kroz sredinu i na povratne lopte, prva dva gola nismo pratili igrače, ali živ i agresivan Hajduk kojem je nakon tri rezultatski loše utakmice jer je Hajduk igrao dobro i u Puli i Osijeku, ušlo sve što je trebalo ući. Da im je to ušlo protiv Osijeka, ne bi onda bilo 1:1, nego 3:0 ili 4:0 za Hajduk – završio je Milin .

POSLJEDNJE DODANO: