Domovinski pokret, HSP i HDS zajedno žele pokrenuti splitske kotareve

Domovinski pokret udružen sa HSP-om i HDS-om uputio je proglas pred kotarske izbore u Splitu koji će se održati u nedjelju.
– U vremenima kada svakodnevno svjedočimo nizu sramotnih poteza vlasti sa državne i lokalne razine, dok vlastodršci žele ukinuti hrvatsku kunu unatoč svim ekonomskim pokazateljima koji govore baš u prilog zadržavanju nacionalne valute i dok se događaju niz malverzacija i ogromnih koruptivnih skandala, hrvatski narod traži nacionalno jedinstvo uz okupljanje svih domoljubnih i suverenističkih političkih snaga te radikalnu promjenu politika. Upravo to postigle su sve splitske političke stranke koje djeluju u prostoru desno od centra te su postigle dogovor o zajedničkom izlasku na izbore za gradonačelnika i gradsko vijeće i s dva gradska vijećnika postali treća politička snaga u Splitu.
– Nakon takvog uspjeha Domovinski pokret, Hrvatska stranka prava i Hrvatska demokršćanska stranka nastavili su suradnju i na predstojećim izborima za vijeća kotareva i mjesnih odbora grada Splita izlaze s čak 21 listom kao druga najbrojnija politička opcija.Koalicija koju predvodi Domovinski pokret zajedno sa HSP- om i HDS- om okupila je i brojne nezavisne stručnjake i istaknute pojedince koje sve zajedno veže ljubav prema Hrvatskoj i Splitu.
– Sve gradske vlasti nepravedno su zapostavile kotareve i mjesne odbore i pokušavali su ih kontinuirano zanemarivati i obezvrjeđivati a upravo kotarske politike bi morale biti temelj svih ostalih politika, jer tko bolje može razumjeti životne probleme koje nas muče nego upravo narod koji živi u našem gradu a vlast i proizlazi iz naroda i upravo ta terenska interakcija može proizvesti i najfunkcionalnije omjere političkih stranaka.Dakle upravo drastično povećanje financija kojima raspolažu kotarevi od čak 500% već od iduće godine bit će prva tema kojom će se baviti naši vijećnici.
– U svim kotarevima u kojima izlazimo na izbore opće stanje prometne infrastrukture je jako loše te smo izradili plan i program kojim ćemo se boriti za popravke cesta i puteva uz poboljšanje prometnih signalizacija i postavljanje usporivača a u tri kotara u određenim dijelovima tražit ćemo obustavu dvosmjernog prometa kako bi se olakšala komunikacija i povećao parking potencijal. U dodatna četiri kotara izradili smo plan za izgradnju novih garaža jer je na ovakav način gotovo onemogućen normalan život.
– Naši vijećnici koji su eksperti u području energetike pripremili su posebne programe na temu energetske obnove zgrada kao i ugradnje liftova u višekatnice. Plan i program naših vijećnika po ovim temama svi zainteresirani stanovnici Splita moći će iz prve ruke čuti i postavljati pitanja na našoj javnoj tribini koju organiziramo u hotelu Pax u četvrtak od 19 sati.
– S obzirom da su se naše političke opcije čvrsto postavile protiv nepotrebnih pandemijskih mjera, suludih lockdownova i zatvaranja ljudi u kuće te smo propagirali šport kao glavno oružje u borbi protiv korone upravo zbog toga posebni program pripremili smo i u području športa i rekreacije. U svim kotarevima u kojima ne postoje javna igrališta na kojima nije postavljena umjetna podloga za nogomet i košarku inzistirat ćemo na postavljanju istih kao i na ugradnji reflektora za prakticiranje športskih aktivnosti i nakon što padne mrak uz dovođenje vode na sva igrališta.
– Svaki kotar koji ga već nema morat će izgraditi svoj street workout park a u pet kotareva i moderne trim staze kao i popravak i uređenje postojećih.Također naši kandidati imaju spremna tri prijedloga za kotarske referendume na kojima će se direktno od stanovnika tražiti stav o određenim velikim i zahtjevnim građevinskim zahvatima a koji se tiču i čitavog grada pa će se s rezultatima tih referenduma ići prema našim gradskim i županijskim vijećnicima a po potrebi i prema našim saborskim zastupnicima ukoliko za navedene akcije bude trebala i pomoć države.
– Na našim listama našli su se veliki broj stručnjaka i akademski obrazovanih građana iz svih područja značajnih za unaprjeđenje kvalitete života u gradu, imamo veliki broj žena, sportaša, radnika, studenata i hrvatskih branitelja uz nekoliko doktora znanosti. Imamo idealan omjer mladosti i iskustva te su nositelji naših lista u prosjeku stari 39 godina.
KOTAREVI U KOJIMA IZLAZIMO NA IZBORE I NOSITELJI NAŠIH LISTA:
BAČVICE- ANTE LOZO
BLATINE- ANTE RADAN
BOL- MARKO ŽAJA
BRDA- MATE PLETIKOSIĆ
KMAN- ARIS ZLODRE
LOKVE- DRAŽEN GRANIĆ
LOVRET- ALEN ĆURIN
LUČAC MANUŠ- MIRO RADAN
MEJAŠI- JADRANKO GRUBIŠIĆ
MEJE- MARKO KLARIĆ
MERTOJAK- ZLATKO VRANJEŠ
PUJANKE- PETAR TOMIČIĆ
RAVNE NJIVE- LUCIJA VEŠTIĆ
SPINUT- ANA GULIĆ
SPLIT 3- MARTIN PAUK
SUČIDAR- JOSIP KOMLJEN
TRSTENIK- IVANA FRANIĆ
VAROŠ- DINKO DAMJANIĆ
VISOKA- LUKA ŽULJEVIĆ
ŽNJAN PAZDIGRAD- ANTE NADRČIĆ
ŽRNOVNICA- JURE PERIŠIĆ

POSLJEDNJE DODANO: