Putin obavijestio Merkel o povlačenju ruskih snaga

Ruski predsjednik Vladimir Putin obavijestio je njemačku kancelarku Angelu Merkel o djelomičnom povlačenju ruskih postrojba s istočne ukrajinske granice, priopćila je u ponedjeljak njemačka vlada.

Dvoje čelnika se u telefonskom razgovoru “osvrnulo na druge moguće mjere za stabiliziranje stanja u Ukrajini i u Pridnjestrovlju”, po priopćenju kancelarke.

Njemački ministar vanjskih poslova Frank-Walter Steinemeier malo ranije je oprezno reagirao na nove informacije iz Rusije. “Čini se da je to mali znak popuštanja napetosti”, rekao je u debati sa studentima u Berlinu na kojoj su sudjelovali i njegovi kolege, francuski ministar Laurent Fabius i poljski Radoslaw Sikorski.

Ruski ministar obrane istodobno je u ponedjeljak objavio da se s područja uz ukrajinsku granicu povlači jedan bataljun, ne rekavši je li ta operacija potaknuta željom za smirivanjem stanja nakon rusko-američkih pregovora u Parizu.

O djelomičnom povlačenju ruskih snaga nagomilanih na ukrajinskoj granici agenciju AFP je u ponedjeljak prijepodne izvijestio glasnogovornik ukrajinskog ministarstva obrane dok Kijev nakon gubitka Krima strahuje od invazije na istok zemlje.

POSLJEDNJE DODANO: