Najprije “smrzavanje”, a onda za vikend do 20 stupnjeva!

Puna 53 dana u nizu uživali smo u toplijim danima nego je to uobičajeno. Jasno je bilo da će takva meteorološka privilegija kad-tad doću na “naplatu”, a to se dogodilo upravo na početku aktualnog tjedna. Dijelovi Dalmacije imaju vrijeme koje podsjeća na zimu!

Sljedeći dana bit će upravo takvi – prohladni i nestabilni. Ipak, hladnoća neće predugo potrajati…

Promjenjivo će se zadržati u utorak, ali će biti znatno više sunčanih i suhih razdoblja u odnosu na ponedjeljak. Ipak ponegdje će biti slabe kiše ili pljuskova. Slaba do umjerena bura i tramontana prestat će tijekom dana i okrenuti na slabo do umjereno jugo koja u noći na srijedu može biti pojačano. Najniže temperature zraka u zaobalju od 0 do 5°C, uz obalu i na otocima od 6 do 11°C. Najviše dnevne temperature bit će od 11 do 16°C, u zaobalju ponegdje malo niže.

U srijedu promjenjivo. Više suha vremena na sjevernom Jadranu, a povremene kiše bit će više u Dalmaciji, osobito na otocima i moru. U višem gorju Dalmaciji ponegdje je moguć snijeg. Ujutro će puhati do umjerena bura, podno Velebita i jaka, tijekom dana u Dalmaciji će okrenuti na levant i jugo, navečer će ojačati. Najviše dnevne temperature od 11 do 16°C.

Četvrtak će biti najnestabilniji dan tjedna, kada će biti umjereno do znatno oblačno uz čestu kišu koje ponegdje može biti obilnija. Snijeg samo iznad 1.500 metara nadmorske visine. Puhat će umjereno jugo i levant, još ujutro mogu imati jake udare na moru. Najviše dnevne temperature od 9°C ponegdje u Zagori do 15°C na otocima.

Petak će biti još jedan nestabilni dan u nizu. Izmjenjivat će se sunčana i oblačna razdoblja. a povremeno će biti većinom slabe kiše. Navečer prestanak oborina i djelomično razvedravanje. Ujutro će puhati slabo jugo, popodne slab jugozapadnjak i zapadnjak. Jutarnje temperature bez promjene, a danju će biti malo toplije u odnosu na četvrtak.

Prema današnjim prognostičkim materijalima u subotu nas očekuje stabilizacija vremena. Bit će pretežno  sunčano, tek povremeno uz malu naoblaku i suho. Puhat će slaba bura i sjeverozapadnjak. Jutro će biti malo svježije, a najviše dnevne temperature u umjerenom porastu. U najtoplijem dijelu većinom od 16 do 19°C.

Pretežno vedro bit će u nedjelju. Ujutro će puhati slaba bura, danju slab jugozapadnjak. Bit će još toplije pa će najviše dnevne temperature biti oko proljetnih 20°C.

POSLJEDNJE DODANO: