Upaljen meteoalarm: Na Jadranu pljuskovi s grmljavinom, jako i olujno jugo

Pretežno oblačno s kišom koja će do kraja dana zahvatiti i krajnji jug zemlje. Na Jadranu i uz njega očekuju se i pljuskovi s grmljavinom, izraženiji ponajprije na sjevernom Jadranu i u gorskim krajevima, a u drugom dijelu dana u najvišem gorju može pasti i malo snijega.

Sunčana razdoblja uglavnom na jugu, a u noći sa sjeverozapada razvedravanje. Vjetar umjeren do jak sjeverni i sjeveroistočni, na istoku i sjeverozapadni. Na Jadranu će umjereno jugo i jugozapadnjak okretati na jaku i olujnu buru, najprije na sjeveru.

 Na kopnu i sjevernom Jadranu osjetan pad temperature, poslijepodne će većinom biti između 10 i 15 °C, u gorju niža, a na sjevernom Jadranu od 15 do 20 °C. U Dalmaciji najviša temperatura između 20 i 25 °C. – prognoza je DHMZ-a. 

Zbog nevremena upaljen je i meteoalarm.

– Mjestimice su mogući izraženiji pljuskovi s grmljavinom. Budite na oprezu zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade odnosno otvoreni tereni. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom.

Najjači udari vjetra > 65 km/h. Budite na oprez zbog krhotina koje lete nošene jakim vjetrom. Mogući su lokalizirani prekidi u aktivnostima na otvorenom. -upozorva DHMZ.

POSLJEDNJE DODANO: