Za obnovu Poljuda potrebno je gotovo 150 milijuna kuna, Grad traži financijska rješenja za “jedan od ključnih projekata”

Prema najnovijoj analizi obnova stadiona Poljud košta oko 148 milijuna kuna, a Grad Split kao većinski vlasnik prijavio se za sredstva iz Nacionalnog plan oporavka i otpornosti. Obnovit će se krov i betonska armatura splitske ljepotice. Ako ne uspiju u tom naumu, planirano je do sredstava doći iz ITU mehanizama ili drugih financijskih instrumenata Europske unije.

– Grad Split će morati neovisno o bespovratnim sredstvima hitno intervenirati na nekim dijelovima stadiona, te ćemo u rebalansu morati osigurati neka sredstva – kazao je u izjavi za Dalmacija News zamjenik gradonačelnika Splita Antonio Kuzmanić

– Iznos je prevelik da bi Grad Split sam investirao. Imamo i plan B i Plan C, koji bi ipak možda malo odgodili sanaciju. Kako i vidite ne stojimo samo na jednoj opciji već razmatramo i pripremamo sve varijante – rekao je zamjenik gradonačelnika uz tvrdnju kako je obnova Poljuda jedan od ključnih projekata.

– Bilo kako bilo – spremni smo za sve situacije, i spremni smo za sve prilagodbe modela financiranja – podvukao je Kuzmanić.

POSLJEDNJE DODANO: