U Supetru otvorena “Kužina o’štajuna” na temu srdele

Kraj travnja u Supetru tradicionalno je vrijeme za “Kužinu
o’ štajuna”, kulinarski festival domaće otočke spize koji organizira Turistička
zajednica grada Supetra.

Tema ovogodišnje manifestacije je srdela – kraljica
mediteranske prehrane. Srdela je bila osnova zanimljivih jela prezentiranih na
subotnjem otvorenju festivala na supetarskoj rivi, kojega su, usprkos kišnom
vremenu, posjetili i mnogobrojni turisti.

 – U Supetru ovih dana boravi oko tisuću i pol, uglavnom
stranih gostiju – kaže direktor Turističke zajednice Ive Cvitanić, istaknuvši
važnost festivala i prezentacije domaće kuhinje za turističku ponudu Supetra u
ovom predsezonskom razdoblju.

Od 26. travnja do 4. svibnja u restoranima, hotelima i
konobama u Supetru po povoljnim će se cijenama moći kušati specijaliteti poput
srdele u crnom, srdele s limunom na buzaru, plave iskre na posteljici od
rikule, slatkih srdela… Ova zanimljiva jela, pripremljena u tradicionalnim,
ali i sasvim novim recepturama, te ostali brački specijaliteti “Kužine o’
štajuna”, očekuju sve posjetitelje u Supetru do nedjelje 4. svibnja. Sudionici
manifestacije su: Svpetrvs hoteli d.d, Srednja škola Brač, konobe Vinotoka i
Lukin, restorani Riva, Roso i Palute,  agroturizam Ranjak i agroturizam Belvedere-Žiža.

 

 

POSLJEDNJE DODANO: