Zlatan savjet: Evo kako savršeno otopiti čokoladu

Dvije najvažnije stvari kod topljenja čokolade jesu da se koristi lagana vatra i da čokolada nikako ne smije doći u dodir s vodom. Sve stvari koje se koriste kod topljenja čokolade moraju biti suhe i čiste.

To znači da ne smiješ poklapati zdjelu u kojoj topiš čokoladu jer će se zbog kondenzacije na poklopcu stvoriti kapljice vode i upasti unutra. Topiš li tamnu čokoladu, ona ne smije biti na temperaturi višoj od 50 stupnjeva Celzijevih, a mliječna i bijela vrsta na pet stupnjeva manje, piše Gastro.hr

U slučaju pripreme glazure bolje spriječiti nego liječiti je poslovica kojom se trebaš voditi, a grudice se sigurno neće stvoriti ako budeš slijedila naše savjete.

Nasjeckaj čokoladu.

Uvijek prije nego kreneš s topljenjem, obavezno nasjeckaj čokoladu. Izbjegavaj kontakt s vodom. Čak i jedna mala kapljica vode može napraviti problem i zato budi oprezna.

Koristi male, vatrostalne posude. U ovom slučaju najbolje će odraditi posao staklene posude jer one ne zadržavaju toplinu. Za miješanje koristi metalnu žlicu ili špatulu.

Nikada ne koristi drvenu kuhaču za miješanje glazure jer se u drvenim kuhačama može sakriti vlaga, a u njih se obično uvlače i mirisi od ostalih jela što također može upropastiti glazuru.

POSLJEDNJE DODANO: