Kažu stručnjaci: Čokolada djeluje bolje na kašalj od sirupa s kodeinom

Profesorica Alyn Morice, ugledna stručnjakinja za područje respiratornih
bolesti objasnila je kako je čokolada djelotvornija od kodeina u borbi
protiv kašlja time što, dok cuclaš kockicu po kockicu, stvara zaštitni
sloj na živčanim završecima u grlu.

Viskoznost otopljene čokolade također omogućuje za grlo umirujućim
tvarima iz kakaa da dođu u kontakt s oštećenim živcima koji izazivaju
kašalj i obnove ih, objašnjava Morice.


A što s vrućom čokoladom?


Nažalost, ispijanje vruće čokolade neće imati jednaki utjecaj na grlo.
Koliko god ukusno i umirujuće uživanje u ovom napitku bilo, razrijeđeni
prah od kojeg se radi neće se dovoljno dugo i učinkovito zalijepiti za
oštećene živčane završetke grla kao kod prave čokolade.

Želiš li kroz svoj lijek za kašalj unijeti još zdravstvenih dobrobiti,
poput antioksidansa, posegni za kockicama crne čokolade, piše zdrava krava.

POSLJEDNJE DODANO: